Vår teknik

Det är inte bara maten som ska smaka bra utan även allt som har med måltiden att göra är viktigt för oss på Fiffis.

Våra råvaror kommer till Sverige från jordens alla hörn beroende på säsong, kvalitet och tillgänglighet. Det är därför vi har en så varierad meny, från svenska klassiker till äkta italiensk pasta och kryddiga indiska rätter. Varje rätt är tillagad av professionella kockar och sedan infrusen med kryogen teknik innan den värms och läggs upp direkt på tallrik i restaurangen. Detta betyder att smak, textur och alla näringsämnen finns bevarade helt utan tillsatta konserveringsmedel.

Vi vet att vårt sätt att tillaga mat resulterar I minskat matsvinn jämfört med traditionell matlagning. Våra rätter är individuellt portionerade och näringsberäknade av egen dietist och vi använder bara de råvaror som går åt för varje enskild portion. Som resultat visar forskningen att våra rätter visar ett 30% lägre koldioxidavtryck jämfört med vanlig restaurangdrift.

Vi på Fiffis är även involverade i CSR-programmet A Meal for a Meal”. Programmet innebär att vi för varje serverad måltid skänker vi en portion mat till skolbarn i Uganda.

’Så varmt välkommen till bords på Fiffis för en upplevelse som även känns bra i själen’.